این نوع موتور، از انرژی غیر از باطری استفاده می کند. در واقع عمده تفاوت این نوع موتور با ساعت های کوارتز، نوع تغذیه داخل موتور هست. ساعت های کوارتز از باتری تغذیه می کنند و ساعت مکانیکی از یک فنر قابل شارژ. بصورت کلی داخل موتور مکانیکی از مجموعه ای از چرخدنده و دسته کوک استفاده می شود. با شارژ کردن دسته کوک، نیروی لازم در فنر ایجاد شود تا در نهایت چرخدنده ها شروع به حرکت کنند. نتیجه این یکپارچگی در بین اجزای موتور، حرکت عقربه های ساعت هست.
تاریخچه بوجود آمدن موتور مکانیکی:
اولین ساعت ها با موتور مکانیکی (کوکی) ساخته شدند. پیتر هنلین به عنوان اولین شخص سازنده ساعت مچی مکانیکی-کوکی در سال 1510 توصیف شده. این در حالی هست که ادعا این اختراع بیشتر در قرن 19 اعلام شده. تا قبل از بوجود آمدن موتور های کوارتز، همه ساعت مچی ها با موتور مکانیکی تولید می شدند. اما نکته منفی در آنها دقت بسیار کمشان بود که حتی به 15 دقیقه در روز می رسید. از آنجایی که در دهه 1970، ساعت های مکانیکی که با دسته کوک شارژ و حرکت می کردند از محبوبیت افتادند، سازنده های صنعت ساعت تغییری در این روند بوجود آوردند. نتیجه این تغییر، به وجود آمدن ساعت های مکانیکی-اتوماتیک بود. اینطور بود که موتور های اتوماتیک از لحاظ نحوه شارژ شدن به نسبت کوکی ها بیشتر مورد استقبال قرار گرفتن.
تفاوت موتور اتوماتیک و کوکی:
مکانیزم موتور های مکانیکی، از کنار هم قرار گرفتن تعدادی چرخ دنده، یک فنر و یک دسته کوک برای شارژ کردن فنر است. موتور های مکانیکی به 2 دسته تقسیم میشوند:
ساعت های مکانیکی-کوکی:
حرکت این نوع موتور ها با چرخاندن دسته کوک و شارژ کردن فنر ( یا به اصطلاح دیگر شاه فنر) انجام می شود. برای شارژ کردن این نوع موتور، کافیست دسته کوک را تا حدی بچرخانید که به استحکام برسد. همچنین برای اینکه نمایش زمان در ساعت کوکی متوقف نشود، باید روزی 1 بار آنها را شارژ کامل کرد.
ساعت های مکانیکی-اتوماتیک:
فرق این نوع موتور با کوکی ها، استفاده از یک لنگر هست که علاوه بر دسته کوک این لنگر هم باعث شارژ کردن فنر داخل موتور می شود. فقط باید ساعت را روی دستتون ببندید تا حرکت دست باعث چرخیدن لنگر و بعد شارژ شدن فنر شود. به همین دلیل ساعت اتوماتیک به نسبت کوکی ها محبوبیت بیشتر پیدا کردند.
خرید ساعت مچی مکانیکی:
ما بیشتر خرید ساعت مچی اتوماتیک یا کوکی را به کسانی پیشنهاد می دهیم که شغل آنها جزو شغل های پر فعالیت نباشد. برای مثال اشخاصی که شغل آنها اداری است و در روز بیشتر پشت میز مینشینند ساعت اتوماتیک انتخاب بهتری برای آنهاست. اما شغل های پر فعالیت یا پر خطر ممکن است هنگام انجام کار به بدنه ساعت آسیبی وارد شود که جدا از ظاهر ساعت موتورش هم ضربه بخورد. و این ضربه ممکن است در عملکرد چرخ دنده ها اختلال بوجود بیاورد.
ساعت قلب باز و اسکلتون:
یکی از مواردی که باعث زیباتر شدن طراحی ساعت های مکانیکی می شود، نمایش قطعات داخل موتور روی صفحه ساعت مچی هست. اگر قسمتی از موتور روی صفحه مشخص باشد، اصطلاحا به آن قلب باز میگوییم. و اگر تقریبا کل موتور ساعت از روی صفحه مشخص است، آن مدل اسکلتون می باشد. برای مهمانی ها و جلسات یا حتی قرار ملاقات های مهم، داشتن چنین ساعت مچی مکانیکی با طراحی اسکلتون یا قلب باز روی دست، قطعا جلوه و جذابیت استایل شما را دو چندان می کند.
ساعت ایرانیان با سه شعبه در استان هرمزگان-شهرستان بندرعباس پذیرای شما مشتریان گرامی می باشد.
تمامی ساعت ها دارای گارانتی و 10 سال خدمات پس از فروش می باشد.